Innovatie bij Radboud Universiteit: IKN op bezoek

Op woensdag 13 maart zijn we op bezoek geweest bij de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Steeds meer onderzoek aan de universiteit wordt gedaan om bij te dragen aan oplossingen voor de problemen die we in bedrijven elke dag tegenkomen. Naast alle ontdekkingen van atomen tot verre melkwegstelsels, wordt hier gewerkt aan de energietransitie, de industriƫle toepassing van kunstmatige intelligentie en het meetbaar maken van productiekwaliteit. Verder leidt men hier de knappe koppen op die morgen onze bedrijven komen innoveren en die nu al staan te popelen om uitdagende stages te doen met industrieel en maatschappelijk relevante onderwerpen.

Na een korte introductie door onze gastheren Sijbrand de Jong en Jeroen Jansen kregen we een rondleiding langs het HFML and Felix Laboratory en Radboud University Analytical Chemometrics. We kregen demonstraties van hoe met behulp van spectroscopie allerlei analyses van materialen kunnen worden gemaakt.

Na de rondleiding was er aandacht voor een drietal onderwerpen: Dirk van Schaijk gaf ons een update over het MKB Datalab-Oost. Studenten kunnen worden ingezet om samen met de ondernemer aan de slag te gaan om kansen in het gebruik van AI en Data Science voor hun bedrijf te onderzoeken en implementeren.

Jeroen Jansen gaf inzicht in het platform Career Central waar (MKB) werkgevers laagdrempelig stages en vacatures kunnen plaatsen om Radboud talent te werven en/of hun bedrijf te positioneren. Anne Ottenbros vertelde over duurzaamheidsonderzoeken door studenten als academische stage, maar met een bruikbaar product voor het bedrijf.

Daarna was het tijd om verder te praten onder het genot van een drankje en hapje, ter afsluiting van een geslaagde middag.

www.ru.nl