Alewijnse Industrial Automation

Alewijnse is een onafhankelijke groep elektrotechnische installatiebedrijven met ruim 1.000 enthousiaste medewerkers. Met zo’n 400 medewerkers in Nijmegen mag Alewijnse zich dan ook één van de grotere werkgevers van de regio noemen. Om flexibel, adequaat en efficiënt in te spelen op de behoeften en wensen van de individuele opdrachtgevers kent Alewijnse een platte en overzichtelijke structuur. De slagvaardige en klantgerichte werkmaatschappijen zijn daarbij naar drie specifieke markten geclusterd: maritiem, industrie en utiliteit (gebouwtechniek en winkeltechniek). Deze marktgerichte clustering stelt Alewijnse in staat om specialistische kennis op te bouwen van de marktspecifieke processen en technieken en deze te bundelen in kenniscentra per cluster. Dit alles om uiteindelijk de opdrachtgever in zijn meest specifieke wensen en behoeften te kunnen voorzien.

Totaal-dienstverleningspakketten
De laatste jaren is de levering van meerdere disciplines in totaal-dienstverleningspakketten toegenomen. Gebleken is dat meer en meer klanten daar behoefte aan hebben. Hierbij valt te denken aan; bouwmanagement in de retail sector waarbij de totale inrichting wordt gerealiseerd, technisch beheer, integrale beveiliging, ICT en multimedia toepassingen maar ook scheepsautomatisering en systeemintegratie. Het bieden van deze totaal-dienstverleningen, naast een slagvaardige projectuitvoering en instandhouding van technische systemen en installaties, maakt het mogelijk om onze vaste klanten elke zorg uit handen te nemen.

Industriële specialismen
Als industrieel partner zorgen we natuurlijk allereerst dat processen gewoon (blijven) draaien, zodat u zich op uw core-business kunt focussen. Efficiënte licht- en krachtinstallaties vormen daarin de basis. Onze activiteiten in industriële omgevingen richten zich echter steeds meer op het optimaliseren van besturingstechnieken. Een proces impliceert continuïteit. Continuïteit in productie én in communicatie. Via systeemintegratie koppelen we complexe besturingssystemen aan geavanceerde automatiseringstoepassingen. Innovatieve oplossingen waarmee essentiële managementinformatie uit bedrijfsprocessen verkregen wordt.
Kennis van techniek, product, markt en ICT is steeds ons uitgangspunt. Industrieel installatiewerk vraagt om een hoge mate van proceskennis en systeemintegratie-ervaring. Kortom, breedte en diepte. We kiezen ervoor om op elektrotechnisch en automatiseringsgebied alle competenties zelf in huis te hebben. Werktuigkundige en andere technieken worden in partnership of onderaanneming uitbesteed. Door te focussen op specifieke marktsegmenten zijn we in staat diepgaande kennis van het proces van de klant op te bouwen. We kunnen als sparringpartner elk systeemintegratie vraagstuk vertalen naar een passende, efficiënte oplossing.
Een greep uit de systemen en installaties die Alewijnse als industrieel system integrator realiseert:industriële automatisering
• machine-, proces- en productiebesturingen
• manufacturing execution systems
• remote controlsverdeelinrichtingen en besturingspanelen
• energiedistributie PCC en motorbesturing MCC
• modulaire schakel- en verdeelinrichtingen
• besturingspanelen
• bedieningslessenaarsbruggen en sluizen
• brug- en sluisbesturingen
• afstandsbesturingenVoor meer informatie:
Thijs Peddemors,
Directeur
Tel: 024-3716111

Adresgegevens

Alewijnse Industrial Automation Energieweg46d 6541 CX, Nijmegen 024-3716111 info@alewijnse.nl www.alewijnse.nl