De Variabele: een mooi en innovatief bedrijf.

Op woensdag 20 September waren we op bezoek bij De Variabele in Nijmegen.

Wout Lamers  gaf een presentatie over het bedrijf.

De Variabele:

Dé vastgoedonderhoudspartner voor wooncorporaties die innovatie inzet om doelen eerder en beter te bereiken. Zo maken ze de bebouwde omgeving voor de mensen mooier, leefbaarder en duurzamer.

Wout Lamers nam ons mee in de historie van het bedrijf en in de plannen voor de toekomst. Een aantal interessante innovaties kwam uitgebreid aan bod. Tijdens de rondleiding was iedereen onder de indruk van dit mooie vastgoedonderhoudsbedrijf.

Gastspreker  Frank Croes (HAN)  gaf een korte presentatie over “sturen op meervoudige waardecreatie. Winst maken zonder verlies? 

Gastspreker Gerhard Schuil (HAN) gaf een update over de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Tijdens de presentatie ontstond er een goede discussie wat dit voor de MKB bedrijven betekent en hoe we dit kunnen aanpakken.

  • De mkb onderneming die de goede duurzaamheidsinformatie tijdig kan leveren behoudt zijn positie.
  • De mkb onderneming die tevens kan bijdragen aan het behalen van de duurzaamheiddoelstellingen van ketenpartners versterkt zijn positie.
  • De mkb onderneming die reactief afwacht tot de vragen / eisen op hem afkomen berokkent zichzelf schade.

Daarna was het tijd om te verder te praten onder het genot van een dranke en hapje, ter afsluiting van een geslaagde middag.

www.devariabele.nl