Bedrijfsbezoek EMCM – Een blik op innovatieve medische productie

Op donderdag 8 februari 2024 brachten we een boeiend bedrijfsbezoek aan European Medical Contract Manufacturing (EMCM) in Nijmegen. EMCM, een vooraanstaand bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van (steriele) medische producten, opende de deuren voor een select gezelschap. Gastheer Gert Wentzel leidde ons door een fascinerende ontdekkingsreis binnen de wereld van medische productie.

Innovatie in medische productie:

EMCM blinkt uit in het (aseptisch) afvullen van organische oplosmiddelen, waterige oplossingen en hoog viskeuze suspensies en gels. Tijdens de rondleiding werden we ondergedompeld in de cleanrooms, waar geavanceerde apparatuur de revue passeerde. Een heldere uitleg over het productieproces gaf ons een dieper inzicht in de innovatieve benaderingen die EMCM hanteert.

Inspirerende presentaties:

Na de rondleiding werden we getrakteerd op twee inspirerende presentaties. Monique Vermeulen (STO) deelde een boeiende update over het aankomende evenement ‘VMBO on Stage’, dat op 19 maart 2024 zal plaatsvinden. En trots kunnen we melden dat een aantal van onze IKN-leden opnieuw deelneemt aan dit belangrijke initiatief.

Richard Gijsbers (Slim en Schoon onderweg) bood waardevolle inzichten tijdens zijn presentatie over de gratis mobiliteitsscan. Ondernemers kregen concrete handvatten aangereikt om inzicht te krijgen in het reisgedrag van werknemers en met slimme acties de CO2-uitstoot te verminderen. Een praktische benadering van duurzaamheid die onze ondernemers ongetwijfeld zullen omarmen.

Netwerken en afsluiting:

Na deze informatieve sessies was er ruimte voor informele gesprekken onder het genot van een drankje en hapje. Een perfecte gelegenheid om de opgedane kennis te bespreken, nieuwe contacten te leggen en de banden te versterken. Het was een afsluiting van een geslaagde middag, waarin we niet alleen getuige waren van indrukwekkende medische productieprocessen, maar ook concrete stappen zetten in maatschappelijk engagement en duurzaamheid.

Dank aan EMCM voor hun gastvrijheid en inspirerende bijdrage aan deze bedrijfservaring. We kijken uit naar verdere samenwerking en innovatieve ontwikkelingen in de toekomst.

www.emcm.com