Workshops Participatiewet

In het Sociaal Akkoord is afgesproken dat er landelijk 100.000 banen extra moeten komen voor mensen met een beperking. In de regio Rijk van Nijmegen moeten er eind 2016 in het bedrijfsleven 250 arbeidsplaatsen gerealiseerd zijn en in de overheidssector 55. Binnenkort worden er drie workshops gehouden over de invulling van de afspraken door de ondernemers. De eerste is op 1 september van 14.00 tot 17.00 uur in Hotel Erica te Berg en Dal.

De workshops worden georganiseerd door werkgeversvereniging AWVN. In de workshops onderzoekt u samen met collega-ondernemers waarom u ruimte wilt maken voor deze mensen, waar geschikte werkplekken te vinden zijn en hoeveel banen u denkt te realiseren de komende jaren. Tijdens drie workshops bekijkt u samen met ervaren AWVN-adviseurs de mogelijkheden. U kunt kosteloos gebruikmaken van deze aanpak. Voor aanvullende informatie over de netwerkaanpak kunt u kijken op http://www.awvn.nl/themas/inclusief-ondernemen/informatie of www.werkgeversgaaninclusief.nl.

Na deze workshops heeft u duidelijk inzicht in de banen die u beschikbaar kunt maken ten behoeve van de baanafspraak, op een manier die bijdraagt aan uw ondernemersdoelstellingen.

De data van de tweede en derde workshop worden later bekendgemaakt. Als u verhinderd bent op 1 september, is instromen in de tweede workshop ook mogelijk. Aanmelden kan per mail via 7500banen@awvn.nl. Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met Olga van Oosten van AWVN via o.oosten@awvn.nl of 06-45666836.