Vrede van Nijmegen Penning voor Paul Polman

Op 5 april wordt in de St. Stevenskerk de Vrede van Nijmegen Penning uitgereikt aan dhr. Paul Polman, CEO van Unilever. Polman ontvangt de prijs vanwege zijn inzet, zowel op nationaal als op internationaal niveau, voor een meer duurzame planeet. Hiermee bevordert hij volgens de gemeente een vredig en toekomstbestendig Europa. 

Vraag_Paul_Polman

De Vrede van Nijmegen Penning is een tweejaarlijkse onderscheiding die wordt toegekend aan een internationale hoofdrolspeler die zich ingezet heeft voor Europa. Het is de vijfde keer dat de Vrede van Nijmegen Penning wordt uitgereikt. In 2010 mocht Jacques Delors de penning in ontvangst nemen. In 2012 werd de penning uitgereikt aan Umberto Eco. In 2014 viel de eer te beurt aan eurocommissaris Neelie Kroes en in 2016 kreeg het Europese Hof voor de Rechten van de Mens de onderscheiding.

Het is bijzonder dat de prijs dit jaar naar een bekende ondernemer gaat, daarom staat het programma in het teken van inspireren en netwerken. Dhr. Polman zal zelf een lezing geven, aansluitend is er een dialoog waarbij het publiek vragen mag stellen aan dhr. Polman. Ook spreekt minister Kaag, van buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking over het belang van het verbinden van commerciële en duurzame doelstellingen in het bedrijfsleven.
Na het officiële gedeelte is er de gelegenheid om te netwerken onder het genot van een hapje en een drankje. Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht i.v.m. het beperkt aantal plaatsen.

De uitreiking vindt plaats op donderdag 5 april om 15.30 uur in de St. Stevenskerk te Nijmegen.
Klik hier voor aanmelding.