‘Terug in de elektriciteit’

Op donderdag 16 mei vindt van 16.00 tot 18.00 uur in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis te Nijmegen de expositie ‘Terug in de elektriciteit’ plaats.
De expositie is een initiatief van de Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omstreken (STIENEO) en Novio Experience Museum (NEM) en is te zien tot en met 28 augustus 2013.

‘Terug in de elektriciteit’ is gewijd aan het industrieel erfgoed van de Nijmeegse elektrotechnische industrie. De bedrijven Alewijnse Holding BV, NXP en Smit Transformatoren zijn de hoofdparticipanten.

Naast de blik op de historie besteedt de organisatie ook aandacht aan het heden en de toekomst van de industrie en kijkt zij naar het Nijmeegs industrieel erfgoed in het algemeen.
Ook zijn er presentaties en discussies om de belangstelling en het draagvlak te peilen voor een permanent Industrieel Erfgoed Museum in Nijmegen.

De opening van de expositie is gepland op donderdag 16 mei van 16.00 tot 18.00 uur. Wij nodigen u van harte uit om bij de opening aanwezig te zijn.
De kapel op het Mariƫnburg heeft een beperkte ontvangstcapaciteit. Daarom wordt u verzocht uzelf van tevoren per email aan te melden onder vermelding van uw naam en voorletters.