Symposium: ‘Techniek in perspectief’

Op maandag 14 september 2015 van 16.30 tot 18.30 uur organiseert de stichting Technovium een kort en krachtig symposium onder de titel: ‘Techniek in perspectief’. Tijdens het gratis symposium wordt u bijgepraat over de (regionale) ontwikkelingen in de techniek en de gevolgen voor onderwijs, bedrijfsleven en voor de technische vakman van morgen.

Durf samen met onderwijs, bedrijfsleven en overheid vanuit verschillende invalshoeken vooruit te denken. U wordt meegenomen op reis om de regionale ontwikkelingen in de techniek te belichten. Wat betekenen technologische innovaties, verdergaande automatisering, robotisering, smart systems, duurzaamheid, verstedelijking en vergrijzing voor ons? Deze ontwikkelingen raken ons allemaal. Welke gevolgen heeft dit alles voor onderwijs, bedrijfsleven en voor de technische vakman van morgen?

Het bestuur van de stichting Technovium nodigt u uit voor dit korte en krachtige symposium om u te inspireren en om onze strategische agenda in de Nijmeegse regio op elkaar af te stemmen. Het doel is dat ondernemers, overheid en onderwijs de handen ineen slaan om de vertaling naar morgen te maken.

Het programma ziet er als volgt uit:
Theo Willems, CEO van Scholten Awater over technologische innovaties;
Christoph Meng, Research Onderwijs Arbeidsmarkt van Universiteit Maastricht over demografische ontwikkelingen in onze regio;
Doekle Terpstra, aanjager Nationaal TechniekPact over belang regionale samenwerking onderwijs, bedrijfsleven en overheid voor het opleiden van de ‘vakman van de toekomst’.

Na deze sprekers is er een kort forum over de strategische keuzes in deze regio.
Er wordt afgesloten met een borrel.
Het symposium vindt plaats in het gebouw Technovium aan de Heyendaalseweg 98 te Nijmegen.
De deelname is gratis. Klik hier voor aanmelden.