Symposium ‘Groene delta van Nijmegen’

Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, organiseert GDF SUEZ in DROOMvilla LUX het symposium ‘Groene delta van Nijmegen’.

Het symposium staat in het teken van de te ontwikkelen plannen op de locatie van de kolencentrale van GDF SUEZ in Nijmegen. De locatie zal een nieuwe levensfase ingaan. GDF SUEZ wil een ‘Groene Delta’ ontwikkelen, waar allerlei energieprojecten samenkomen. Het eerste initiatief, de bouw van een zonnepark, wordt binnenkort gerealiseerd.

GDF SUEZ wil echter meer dan dat. De locatie biedt vele mogelijkheden om nieuwe projecten op te zetten. En wat is er nu beter dan op 10 oktober, Dag van de Duurzaamheid, samen nieuwe plannen te smeden voor deze plek? Daar wil het bedrijf graag met u over in gesprek gaan. Daarom bent u van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het symposium.

Het programma luidt als volgt:

09.30 Inloop

10.00 Welkom, door Ruud Bos, CEO GDF SUEZ Energie Nederland

10.15 Centrale Gelderland als Groene Delta van Nijmegen, door Jeroen Schaafsma, vestigingsmanager Centrale Gelderland

10.45 Duurzame initiatieven van de Gemeente Nijmegen, door Harriët Tiemens, wethouder Gemeente Nijmegen

11.15 Pauze

11.30 Kansen met biomassaverwaarding, door dr. Gulden Yilmaz, Wageningen UR, Food & Biobased Research

12.30 Lunch

13.30 Uitleg workshops

13.45 Start workshops

Workshop 1: Bioraffinage: wat zijn de knelpunten en oplossingen?
Bioraffinage is het verwerken van biomassa zoals gewassen of restproducten voor niet-voedsel gerelateerde toepassingen in bijvoorbeeld materialen, chemicaliën of brandstoffen. Het aantal combinaties van type biomassa, verwerkingstechniek en toepassingen is eindeloos. In deze workshop gaan we op zoek naar de meest interessante combinaties.

Workshop 2: Start-ups: hoe krijg je ze en hoe houd je ze?
Jonge en kleine ondernemingen zijn creatief en flexibel. Grote corporate bedrijven hebben toegang tot kennis, klanten en zijn kapitaalkrachtig. Start-ups en corporates kunnen elkaar dus goed aanvullen in de zoektocht naar nieuwe innovaties. Toch leidt samenwerking tussen beide partijen niet automatisch tot succes. In deze workshop gaan we opzoek naar de Do’s & Don’ts.

Workshop 3: Weg en Waal: van zwarte naar groene route
Liquefied Natural Gas (LNG) is relatief onbekend. Wat is LNG nu echt? Hoe wordt het gezien ten opzichte van andere brandstoffen? De workshop geeft antwoord op deze en andere vragen rondom LNG en laat tevens zien hoe LNG in de Groene Delta van Nijmegen zal worden toegepast.

16.00 Afsluiting

16.30 Borrel

U kunt zich definitief aanmelden voor deze bijeenkomst door middel van een e-mail aan sandra.jacobs@gdfsuez.nl. Bij aanmelding graag 1e en 2e keuze deelname aan de workshops vermelden.
Mocht u dieetwensen hebben, verzoeken wij u die ook te melden.
Binnen één week na aanmelding ontvangt u een deelnamebevestiging, waarin staat vermeld aan welke workshop u kunt deelnemen. Meld u snel aan want: vol is vol!

DROOMvilla LUX is gevestigd aan de Oranjesingel 42 te Nijmegen en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en per auto. Vanaf het Centraal Station is DROOMvilla LUX binnen 10 minuten te voet bereikbaar. Parkeren kunt u in de nabijgelegen Keizer Karel parkeergarage, of op de Wedren of het Julianaplein.