Symposium Breedband Innovatie op 6 maart

De provincies Gelderland en Overijssel organiseren op donderdag 6 maart in Enschede het Symposium Breedband Innovatie. Op deze dag presenteren de provincies hun plannen op het gebied van breedband internet en is er gelegenheid tot discussie.

Het belang van glasvezelaansluitingen & breedbanddiensten
Internet bepaalt in toenemende mate hoe we met elkaar communiceren, hoe we plaats- en tijdonafhankelijk werken, leren en onze bedrijfsprocessen inrichten. We gebruiken dagelijks online diensten als Google, Youtube, camerabeveiliging op bedrijventerreinen, cloud computing, videostreaming, online back-up enz. enz.

Voorstellen provincies
De provincies Gelderland en Overijssel hebben de ambitie om vanuit economisch beleid de toepassing van breedband te stimuleren en te bevorderen. Tijdens het symposium zal gedeputeerde Theo Rietkerk het voorstel vanuit de provincie Overijssel presenteren. Martijn Bruil presenteert u het voorstel vanuit de provincie Gelderland.

Mogelijkheden & voordelen belicht
Tevens zullen er workshops worden gehouden waarin de mogelijkheden van breedbanddiensten worden gedemonstreerd door dienstenaanbieders in samenwerking met ondernemers. Daarnaast wordt u geïnformeerd over de voordelen van een open-netwerk door NDIX en TReNT.

Klik hier voor meer informatie.