Sten Knuiman klaar voor ‘La Dakar’

Op 5 januari gaat de Dakar rally 2013 van start in Lima, Peru om vervolgens op 20 januari in Santiago , Chili te finishen. Daartussen dient 9000 km afgelegd te worden in zwaar terrein, woestijnen, hooggebergten en wordt twee keer de Andes overgestoken. Een van de deelnemers is Sten Knuiman, eigenaar van IKN lid Promec.

Toen Henk Knuiman na acht succesvolle Dakar rally’s zijn broer vroeg om een team te vormen van vier of vijf rijders voor de editie van 2013, kon Sten deze kans niet voorbijlaten gaan.

Daarna stond hij echter meteen voor twee grote uitdagingen; hoe kom ik in aanmerking voor een startplaats en hoe krijg ik de financiën voor elkaar.
Om in aanmerking te komen moest minimaal één FIM rally gereden worden. Daarom heeft Sten meegedaan aan de WK rally in Sardinië in juni. Eind juli kwam het verlossende bericht dat het gehele team mee mocht doen met Dakar 2013.
Ook de tweede horde werd genomen: in september bleken er voldoende sponsors geworven om het budget rond te krijgen.
Vanaf de zomer heeft Sten veel tijd besteed aan de voorbereiding, door veel te sporten en hardlopen en elk weekend op de motor te rijden.

Wie de verrichtingen van Sten wil volgen kan daarvoor terecht op zijn website.

We wensen Sten veel succes in Chili!