SPACE 4 AYA; en u kunt helpen!

SPACE 4 AYA op 6 februari 2014 in het Goffert stadion in Nijmegen is het eerste nationale symposium ‘jongvolwassen en kanker’. Het symposium heeft tot doel om de zorg voor AYA’s (Adolescents & Young Adults in de leeftijd van 18-35 jaar) overal in Nederland te verbeteren. Duurzaam, structureel, state of the art. Dit nationale symposium is geïnitieerd door het AYA Expertise Platform Radboudumc.

Het Radboudumc is het eerste ziekenhuis in Nederland dat de AYA zorg samen met AYA’s en hulpverleners uit de verschillende specialismen en disciplines heeft opgepakt. Door die zorg worden AYA’s in hun kracht gezet. Het helpt hen te dealen met kanker. AYA zorg anticipeert op de vraag ‘Wie ben jij en wat heb je nodig’. De zorg support de AYA zelf (verbetering van de kwaliteit van leven) én heeft maatschappelijke relevantie (denk daarbij bijvoorbeeld aan de versterking van de zelfredzaamheid, de maatschappelijke inzetbaarheid van en het vinden van volwaardig werk door buitengewoon gedreven jonge mensen).
AYA zorg is zorg die zowel het medisch technisch deel als het psychosociale deel omvat en wordt in het ziekenhuis verleend door de eigen behandelend specialist én door de AYA-poli. In samenhang met elkaar.

Het zou vreemd zijn als AYA zorg alleen in het AYA Expertise Platform Radboudumc verleend kan worden want per jaar komen er 2200 nieuwe AYA’s op de ‘kankermarkt’ in Nederland bij. Daarom is in februari 2013 met de zeven andere UMC’s en een aantal perifere ziekenhuizen een goede start gemaakt om het Nationaal AYA Platform op te zetten. Voor de beste zorg voor AYA’s in heel Nederland.

Eén van de eerste activiteiten van het Nationale AYA Platform is ‘SPACE 4 AYA’, het eerste nationale symposium jongvolwassen en kanker. Eén van de thema’s is ‘jongvolwassen en kanker & werk’.
U wordt van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij SPACE 4 AYA.
SPACE 4 AYA zou u ook graag als sponsor op dit belangrijke symposium verwelkomen.

Voor meer informatie, inschrijving of sponsoring: www.space4aya.nl.