Op zoek naar geld voor een innovatief idee?

koelhuis in zutphen foto 2De KvK nodigt u van harte uit om op 23 juni naar de ‘MIT Roadshow’ in Zutphen te komen. Deze informatiebijeenkomst is bedoeld voor mkb-ers die geïnteresseerd zijn in subsidie voor innovatieve en duurzame samenwerkingsprojecten. In 2016 is hiervoor in Oost-Nederland nog zeker 23 miljoen euro beschikbaar.

Aanvraag opent binnenkort
Van 5 juli t/m 1 september 2016 wordt de subsidieregeling ‘R&D samenwerkingsprojecten’ opengesteld waarvoor 5,6 miljoen euro beschikbaar is. Samenwerkende mkb-ers met activiteiten gericht op de ontwikkeling of vernieuwing van producten, productieprocessen of diensten kunnen subsidie aanvragen. Er kan maximaal € 200.000 subsidie aangevraagd worden (minimaal € 50.000) met een subsidiepercentage van 35%.
De projectactiviteiten moeten ook passen binnen de sectoren (Agro, Food, Health en HTSM) en binnen de Topsectoren van het Rijk.

Tips en vragen stellen
De regeling ‘R&D samenwerkingsprojecten’ wordt uitgevoerd door het EFRO subsidieprogramma OP Oost 2014-2020 en is gelinkt aan de Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) van het Rijk. Ieder landsdeel heeft hierbij eigen accenten aangebracht die tijdens de plenaire bijeenkomst worden toegelicht. Daarnaast krijgt u tips om tot een succesvolle aanvraag te komen. Bijvoorbeeld wat u moet doen om goed te onderbouwen wat de marktkansen van uw project zijn. Ook is er informatie over andere subsidiemogelijkheden van OP-Oost en vertellen ondernemers over hun ervaringen met de aanvraag. Tijdens de netwerkmarkt is er gelegenheid om met specialisten over uw eigen projectidee of technische punten in uw aanvraag te spreken.

Programma en locatie
Het programma luidt als volgt:
15.00 uur: zaal open
15.30 uur: Welkom KvK
. presentatie (landelijke) MIT-regeling
. presentatie regeling OP Oost
. voorbeelden van projecten.
16.30 uur: paneldiscussie/rondvraag
16.50 uur: netwerkmarkt met infostands van o.a. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Managementautoriteit OP Oost, Oost NV, Kamer van Koophandel, Octrooicentrum Nederland.
18.00 uur: sluiting.

De Roadshow is op 23 juni 2016 in het Koelhuis in Zutphen, adres Coenensparkstraat 1. Het koelhuis is op loopafstand van het station en er is ruime parkeergelegenheid.

Aanmelden
Geïnteresseerde ondernemers gevestigd in Gelderland of Overijssel kunnen zich aanmelden op: www.kvk.nl/bijeenkomsten.

De MIT Roadshow is een samenwerking van OP Oost, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Kamer van Koophandel.