Nederlands-Duits ondernemerspreekuur in Arnhem

Op 22 maart a.s. wordt bij de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland in Arnhem, van 9.00 uur tot 12.45 uur, een Nederlands-Duitse ondernemerspreekochtend over zakendoen in Duitsland georganiseerd.

Het spreekuur wordt aangeboden in het kader van het nieuwe INTERREG IV A-project ‘2connect Business’. Experts van de Kreishandwerkerschaft Borken en de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland staan ondernemers te woord over alle aspecten rondom zakendoen in het buurland.
Hoe wordt de stap op de markt in het buurland een succes? Waar en hoe vind ik samenwerkingspartners? En hoe ziet het fiscale en juridische stelsel eruit?
Wie zijn zakelijke activiteiten wil uitbreiden naar het buurland, heeft veel vragen. Tijdens het Nederlands-Duitse ondernemerspreekuur kan men tegelijkertijd een Nederlandse en een Duitse expert raadplegen en betrouwbare informatie inwinnen. De betrokken adviseurs hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van Nederlandse bedrijven op de Duitse markt en omgekeerd.
Zowel Nederlandse als Duitse ondernemers kunnen een gesprek aanvragen. GeĂ¯nteresseerden kunnen zich tot uiterlijk 19 maart a.s. melden bij Monique Paauwen van de KvK (026-3538937).

Over ‘2connect Business’
Het project ‘2connect Business’ maakt het voor Nederlandse en Duitse bedrijven makkelijker om de stap naar het buurland te zetten – naast individueel advies en ondersteuning ligt de focus op het organiseren van branchegerichte bijeenkomsten en het vinden van de juiste zakelijke contacten.

Achtergrond
Het project ‘2connect Business‘ wordt in het kader van het INTERREG IV A programma Deutschland-Nederland medegefinancierd door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), door de provincie Gelderland en het ministerie voor Economische Zaken van Noordrijn-Westfalen. Het wordt begeleid door het programmamanagement bij de Euregio Rijn-Waal.