Mercator Award Special Edition op 7 juni 2018

Universitaire kennis bereikt de samenleving langs diverse wegen, en draagt bij aan tal van innovaties en nieuwe bedrijven. De Mercator Award Special-bijeenkomst laat voorbeelden zien op donderdagmiddag 7 juni 2018 vanaf 13.30 uur, in nieuwe Theaterzaal C van de Radboud Universiteit.

Dagvoorzitter rector magnificus prof. Han van Krieken: “Dit doen wij samen met anderen; voor ‘societal impact’ van universitaire kennis hebben wij ook bedrijven en andere maatschappelijke partners nodig. Zij zijn welkom op 7 juni, evenals ondernemende onderzoekers, studenten, spin off-ondernemers en andere relaties”.
Dan blikt Han van Krieken als Stichting Gelder-Kennis-voorzitter ook terug op de spin off-ondersteuning door Gelder-Kennis en Mercator Incubator Nijmegen, vanaf de oprichting van het Universitair Bedrijven Centrum bijna 30 jaar geleden. In deze periode namen ruim 700 onderzoekers en studenten het initiatief tot nieuwe bedrijven, die nu samen goed zijn voor minstens 5000 arbeidsplaatsen en talloze innovaties in producten en diensten. Jonge ondernemers met een universitaire achtergrond zijn ook actief in het slaan van bruggen naar bestaande bedrijven. De innovatie-effecten van universitaire spin off-bedrijven komen aan de orde in de presentaties van prof. Esther-Mirjam Sent en dr. Peter Vaessen van de RU-faculteit Managementwetenschappen. Zij onderstrepen ook het belang van bedrijfservaring en ondernemerschap in onderwijs en onderzoek.

De Mercator Award Special Edition richt de schijnwerpers op de jonge kansrijke spin offs Khondrion en NovoLanguage, en op hen die zich vanaf het eerste uur inzetten voor spin offs: Jan Giesbers, Koos van den Heuvel, Hein van der Pasch, gevolgd door een keynote-presentatie over science & business door dr. Jacques Lemmens, oprichter en CEO van het meest succesvolle spin off-bedrijf Synthon.

Prof. Han van Krieken sluit af rond 17.00 uur en nodigt uit voor een drankje en hapje in theatercafé C van het Elinor Ostrom-gebouw, Heyendaalseweg 141 te Nijmegen.
Deelname is gratis. Parkeren kan onder en bij dit gebouw.

Voor meer informatie: Hein van der Pasch (h.vanderpasch@ru.nl/06-51598919).
Graag aanmelden via:  www.ru.nl/fm/mercatoraward