Landelijke gedragscampagne Zo Werkt Het van start gegaan

Eind september is de landelijke gedragscampagne Zo Werkt Het van start gegaan! Deze campagne is opgezet door de regio Arnhem Nijmegen samen met alle andere mobiliteitsregio’s in Nederland en wordt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat van harte ondersteund. De campagne is bedoeld om werkgevers te ondersteunen bij het maken van slimme keuzes op het gebied van werken en reizen in het verlengde van de corona-crisis.

Veel organisaties en hun medewerkers hebben in financiële, organisatorische en emotionele zin last van de corona-crisis. Maar deze crisis heeft ook positieve dingen voortgebracht. Zo hebben veel werkgevers en werknemers mogen ervaren dat thuiswerken in veel gevallen wérkt. Daarmee hebben ze bijgedragen aan veel minder drukke wegen, een betere bereikbaarheid van werklocaties en minder CO2– en stikstof-uitstoot.

Voorlopig blijft thuiswerken – uiteraard waar mogelijk – de norm om corona onder controle te houden, maar dat is zeker niet voor iedereen en altijd mogelijk en uitvoerbaar. Het programma Slim & Schoon Onderweg van de Regio Arnhem Nijmegen gaat daarom werkgevers gericht ondersteunen om flexibel (thuis) te werken en slim te reizen bij de doorstart vanuit de corona-crisis. Een mogelijke leidraad hierbij is:

  1. Thuiswerken waar het kan;
  2. Spreiden van reistijden over de dag of de week, als reizen naar het werk noodzakelijk is;
  3. Openbaar Vervoer gebruiken waar mogelijk;
  4. (Elektrisch) fietsen op korte en middellange afstanden;
  5. Samenrijden op langere afstanden waar mogelijk.

De campagne Zo Werkt Het inspireert en ondersteunt werkgevers én medewerkers met tools, tips en inspirerende voorbeelden om slimme(re) keuzes te maken op het gebied van werken en reizen. Hiervoor is een website gemaakt met:

  • Verschillende tips & tricks en handige mobiliteitstools, -campagnes en -oplossingen. Bijvoorbeeld een thuiswerkchecklist voor werknemers;
  • Inspirerende voorbeelden van werkgevers die al slimmer reizen en werken;
  • Een handige communicatietoolkit op maat waarmee organisaties hun werknemers inspireren en motiveren.

Daarnaast helpt het programma Slim & Schoon Onderweg van de Regio Arnhem Nijmegen werkgevers die hierover advies en ondersteuning willen graag verder, en op maat.

Klik hier voor meer informatie.