In voorbereiding: Monitor Vestigingsklimaat Nijmegen

Binnenkort start de gemeente Nijmegen met de Monitor Vestigingsklimaat 2014, voorheen bekend als de Bedrijvenpeiling.
Ruim 4.800 werkgevers in Nijmegen krijgen de komende weken een vragenlijst over het ondernemersklimaat. De resultaten van de Monitor Vestigingsklimaat worden begin 2015 bekend gemaakt.

De gemeente wil met het (tweejaarlijkse) onderzoek te weten komen wat er leeft onder de bedrijven en instellingen in de stad. De resultaten van de Monitor Vestigingsklimaat uit 2014 en eerdere edities dienen als fundament voor het uitvoeren van beleid en maatregelen om het vestigingsklimaat te verbeteren.

Naast bedrijven in de commerciƫle sectoren worden voor het onderzoek ook de overheids- en onderwijsinstellingen benaderd. Alle bedrijven gelegen in de zogenaamde specifieke werkgebieden (*) en alle grotere vestigingen (20 medewerkers of meer) worden aangeschreven om mee te werken aan het onderzoek. Buiten de specifieke werkgebieden wordt een steekproef getrokken onder de kleinere bedrijven (20 medewerkers of minder). Door deze onderzoeksopzet kunnen ook voor de werkgebieden specifieke uitspraken worden gedaan over de stand van zaken en gaande ontwikkelingen.

De resultaten van de Monitor Vestigingsklimaat worden begin 2015 bekend gemaakt.

(*) Dit zijn: De Grift, Singelgebied, Stationsgebied, Binnenstadskern, omgeving Heijendaal, omgeving Winkelsteeg, omgeving stadsdeelcentrum Dukenburg, Brabantse Poort, Bijsterhuizen, omgeving Westkanaaldijk, Noord en Oost Kanaalhavens.