IKN kiest Simon de Luy als nieuwe voorzitter

Op donderdag 26 februari hebben de leden van de IKN Simon de Luy gekozen als nieuwe voorzitter. Simon de Luy, eigenaar van Modderkolk Projects & Maintenance B.V. in Wijchen, volgt Dick Alewijnse op, die deze functie vier jaar bekleed heeft.

Op 26 februari bracht de IKN een bedrijfsbezoek aan NXP. Circa veertig leden en twee bestuurders werden bijgepraat over de voorspoedige ontwikkelingen bij NXP en mochten vervolgens het bedrijf bekijken. Iedereen kon uit twee van vier rondleidingen kiezen. Zo was er een rondleiding door de kelder van de ICN8, ook wel de kathedraal genoemd, die vol staat met enorme installaties voor onder meer het filteren van de lucht, voor koeling en voor zuivering en verwarming van water. Ook konden we kijken op de onderzoeksafdeling, waar onderzoek wordt gedaan naar minuscule ontwerpfoutjes in de producten. Het contrast tussen de enorme apparatuur in de kelder en de alleen met sterke elektronenmicroscopen zichtbare paden op de microchips kon niet groter zijn.

Onderdeel van de bijeenkomst was ook een korte ledenvergadering, waarop de jaarrekening 2014 en de begroting en contributie 2015 werden vastgesteld. Maar het belangrijkste punt was natuurlijk de verkiezing van de nieuwe voorzitter.

Simon de Luy, kleinzoon van oprichter Jacob Modderkolk, staat sinds 1986 aan het roer van zijn bedrijf, dat vooral de laatste jaren een sterke groei heeft doorgemaakt. Modderkolk richt zich tegenwoordig op drie sectoren: watermanagement, industrie en zorg.

Modderkolk kwam de laatste jaren regelmatig positief in het nieuws, onder meer vanwege hun inspanningen op het gebied van opleidingen, door het winnen van de MVO Award in 2014 en door de verkiezing van Simon de Luy tot Wijchense ondernemer van het jaar in 2013.