Geslaagde middag: kijkje in de keuken bij DPN Rikken Print

Nijmegen – Op 9 september mocht het eindelijk weer, een kijkje in de keuken bij een collega. Antoine Haggenburg, eigenaar DPN Rikken Print, heeft de leden van IKNijmegen uitgenodigd voor een rondleiding. De activiteit was een mooie gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten en te spreken.

Het ontvangst werd verzorgd door Antoine en accountmanager Leo Schrijver. Nadat iedereen voorzien was van naambadge en een drankje kregen de leden een korte presentatie en een filmpje te zien over de drukkerij.

Ambitieuze groei

In 1994 begon Antoine zijn drukkerij onder de naam Drukkerij Manta. In 1996 nam Antoine een drukkerijtje over voor fl. 750,-. Vervolgens kreeg Antoine in 2002 de kans om Algrafica in Bemmel over te nemen. Daarna is DPN doorgegroeid naar meer personeel en machines. Meer overnames volgden: UnoPrint en TrioPrint.  In 2015 verhuisde de organisatie naar het huidige pand op Kerkerbos onder de naam DPN. In 2016 volgde weer een overname van Efficient en Rikken Print. Destijds werkte Antoine samen met drie compagnons. In 2018 namen twee compagnons afscheid en kwam er een nieuwe partner bij. Anno 2021 is Antoine volledig eigenaar en heeft hij 23 mensen in dienst en een groot machinepark.

Het personeel is speciaal voor deze gelegenheid gevraagd om nog even door te werken. Zo werd tijdens de rondleiding in de drukkerij bij diverse machines een demonstratie gegeven en was er gelegenheid om vragen te stellen.

Uniek in specialistisch drukwerk

DPN Rikken Print is ‘uniek’ in specialistisch drukwerk. Ze werken samen met zo’n 100 ontwerpers door heel Nederland. Eigenlijk is alles mogelijk. Het Inspiratieatelier waar het ontvangst plaats vond was dan ook zeer inspirerend. De meest aparte zaken kunnen gedrukt worden: van plafondplaten met verlichting erachter, overtrekken voor statafels, speciale awards, screens tot regulier drukwerk. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan bedrukt worden. Vervolgens werd even stil gestaan bij een paar echte “oldtimer” drukmachines. Hierbij was de ontwikkeling van de techniek van drukwerk de afgelopen 50 jaar goed zichtbaar.

Na afloop hebben we onder het genot van een hapje en een drankje nog even verder kunnen praten. We kunnen concluderen dat het een heel geslaagde middag was en we hopen de volgende keer nog meer leden te verwelkomen.

IMG_5763 IMG_5760