EPR Partner nieuw op Novio Tech Campus

De Novio Tech Campus, koploper op het gebied van life sciences, health en hightech, is uitgebreid met de komst van EPR Partner. Hiermee wordt het voor bedrijven op de campus gemakkelijker hun technologische ideeën te realiseren. EPR Partner is namelijk specialist in het mee-ontwerpen en produceren van technologische producten.

 

Grote operatie
Het pand van EPR Partner is het allereerste nieuwbouwpand op de Novio Tech Campus. De verhuizing naar het gebouw bleek een grote operatie, omdat het hypermoderne machinepark op de tweede verdieping is gesitueerd. Hiervoor is een raam verwijderd en zijn de machines via een sterke takelconstructie naar binnen gehesen. De zwaarste machine weegt namelijk 2 ton.

 

PHKJ-10 klein


Slim ontwerp

Het demontabele raam op de tweede verdieping is een van de slimme elementen in het pand, dat is ontworpen door Wiegerinck Architecten in Arnhem. Er is gekozen voor veel glas en open ruimtes, met transparantie en verbinding in gedachten, aansluitend bij de identiteit van EPR Partner. De uitdaging om EPR Partner te verhuizen van een standaard bedrijfshal naar een high end kantooromgeving is uiteindelijk met weinig compromissen gelukt volgens plan. Het gebouw is ingedeeld om de process flow optimaal te ondersteunen: de lichte, losse componenten en onderdelen gaan met een shuttle lift naar de bovenste verdieping en hoe zwaarder het product wordt tijdens het proces, hoe lager het komt in het gebouw. Het eindproduct eindigt op de begane grond, in de showroom.

Smart factory
EPR Partner heeft als smart factory bewust gekozen voor een slim gebouw: het bedrijf houdt zich continu bezig met automatiseren en ‘verslimmen’ van zijn ontwerp- en productieprocessen. Op die manier wil EPR Partner de realisatie van technologische concepten van opdrachtgevers katalyseren. Zo kan Nijmegen zich via de Novio Tech Campus verder ontwikkelen als dé kennis- en maakregio van medische en gezondheidstechnologie.