EduHackathonNL op 22 en 23 maart

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart 2019 vindt de eerste EduHackathonNL plaats. Nijmegen is één van de vier steden waar de EduHackathonNL gaat plaatsvinden en wordt georganiseerd vanuit MeetUp024: een beweging van enthousiaste leraren en schoolleiders in de regio Nijmegen die bijeenkomsten organiseert op basis van thema’s die inspireren en verbinden dwars door alle lagen van het onderwijs heen. MeetUp024 werkt zonder budget en bijeenkomsten zijn altijd gratis.

EduHackathon-banner

MeetUp024 is de broedplaats binnen de innovatieagenda ‘Ieder Talent Telt’. Vanuit de ontstane gedachte om met deze bijeenkomsten van toegevoegde waarde te zijn voor leerlingen en docenten, en daarmee voor onze regionale samenleving, wordt EduHackathonNL georganiseerd.

Tijdens EduHackathonNL gaan gedurende 24 uur multidisciplinaire teams aan de slag om te werken aan innovatieve, concrete oplossingen voor onderwijsvraagstukken die door deelnemers zelf kunnen worden ingebracht. Teams bestaan uit leraren en andere (onderwijs)professionals, leerlingen en studenten, ondernemers, developers en designers en worden begeleid door een procesbegeleider. Op zaterdagavond presenteren de teams de uitkomsten aan publiek en jury. Het is de wens van de organisatie dat de ideeën, concepten of prototypes vervolgens geadopteerd worden door de stad.

EduHackathonNL wordt vrijwillig georganiseerd door een enthousiaste groep van zo’n twintig docenten uit alle lagen van het onderwijs. Op dit moment worden contacten gelegd met diverse partijen in Nijmegen om te bekijken hoe deze elkaar kunnen versterken. Daarbij is de rol van regionale ondernemers van groot belang: zij zijn in staat om onderwijsvraagstukken vanuit een ander, verfrissend perspectief te bekijken? Hoe zien zij de toekomst van hun bedrijf? Wat vraagt dit toekomstperspectief van toekomstige werknemers? Welke kennis is van belang? Over welke vaardigheden moeten zij beschikken? En hoe vertaalt zich dit naar het onderwijs?
Ook hebben de regionale ondernemers de kracht en vaardigheid om ideeën om te zetten naar concrete en haalbare plannen.

De organisatie zou het daarom als een enorme kans zien wanneer ondernemers uit de regio willen deelnemen aan EduHackathonNL in Nijmegen. Bovendien kunnen zij ook zelf een challenge voor het onderwijs inbrengen.

Klik hier voor meer info en aanmelden voor de EduHackathonNL te Nijmegen. Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met Nicole Moorman via 06-33638124.