Deel je kennis met de ondernemers van de toekomst!

Ondernemen leer je door het te doen. Bovendien moet je eraan geroken hebben om te weten hoe het voelt. Stichting Jong Ondernemen inspireert en stimuleert jongeren in Nederland te bouwen aan een ondernemende toekomst. Dat doet zij via praktijk- en ervaringsgerichte programma’s voor basisonderwijs, voortgezet onderwijs, mbo, hbo en universiteit. Hoe? Door te netwerken, verbinden en organiseren. Zo bieden ze jongeren een unieke ondernemerschapservaring die levens verandert.

Werkwijze
Jong Ondernemen levert een belangrijke bijdrage aan een betere economische toekomst van Nederland. Dat doen zij op drie manieren:
• Verankeren van ondernemerschap in onderwijsprogramma’s
• Verbinden van bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en overheid, en uitgroeien tot het grootste netwerk op het gebied van ondernemerschap van jongeren
• Verminderen van jeugdwerkloosheid en het tekort aan stageplaatsen.

Hoe meer ondernemerschap, hoe sterker de BV Nederland. Jong Ondernemen levert een wezenlijke bijdrage aan onze economie door het beste in jongeren naar boven te halen en hen uit te dagen om te bouwen aan een ondernemende toekomst.

BizWorld: jong beginnen
Voor basisscholen biedt Jong Ondernemen het programma BizWorld, bedoeld voor leerlingen van groep 8. In vier dagdelen laat het kinderen op speelse wijze kennismaken met het bedrijfsleven en ondernemerschap. Taken verdelen, samenwerken, produceren, een reclamecampagne ontwikkelen en de financiën bijhouden: met BizWorld leren kinderen wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een bedrijf. De leerlingen zetten hun eigen bedrijf op en worden uitgedaagd om slim te ondernemen. Hierbij krijgen ze hulp van een praktijkbegeleider. Deze begeleider:
• investeert gemiddeld 20 uur (incl. voorbereiding)
• brengt het bedrijfsleven in de klas
• deelt praktische kennis en ervaringen met de leerlingen
• werkt samen met de leerkracht bij de uitvoering van het project
• vindt het leuk om leerlingen ondernemerschap te laren ervaren.
Is uw interesse gewekt? Ga voor meer info en aanmelden naar de website.