De ontwikkeling van de industrie in de regio in het Technovium

Zaterdag 30 september is weer de Techniekdag in het Technovium, met exposities en veel ‘doe het zelf’ voor jong en oud. Om ook de rest van het jaar aandacht te besteden aan de technische ontwikkelingen in de regio wordt er een initiatief uitgewerkt om deze permanent in de algemene ruimten van het gebouw weer te geven d.m.v. beeld en vitrines met 3D voorwerpen.

NEM foto 2 klein

Hierbij wordt zowel aandacht gegeven aan het verleden, als aan het heden, alsook aan toekomstige ontwikkelingen. Sinds ruim een jaar loopt hiervoor een pilot met drie panelen met foto’s, tekst, touch screens voor videofilms en enkele 3D voorwerpen over de ontwikkeling van de semiconductor-industrie in Nijmegen. Hierbij is er ook een blik in de toekomst van vooral de electronica in moderne auto’s.
Het doel is om meer bedrijven te betrekken bij dit project om zo een zo breed mogelijk beeld te geven van de industriële ontwikkeling in de regio.

De initiatiefnemers zijn:
. Het Technovium
. STIENEO (Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen En Omstreken)
. Stichting NEM (voormalig NXP bedrijfsmuseum).

Om hun plannen nader toe te lichten organiseren deze organisaties tijdens de Techniekdag een korte bijeenkomst (ca. 45 minuten), waar ze hun voorstellen zullen presenteren. De aanvang is om 11.00 uur. Leden van de IKN en hun medewerkers zijn hiervoor van harte uitgenodigd. Bij deelname graag vooraf een bericht aan h.vriezen3@gmail.com.