‘De kracht van Nijmegen’ op 5 maart 2016

In het Nijmeegse ‘kroonjaar’ 2016 is het motto ‘verbinden’. Met grote evenementen, zoals de 100e Vierdaagse, de Giro d’Italia, de Special Olympics en 600 jaar Gebroeders van Limburg. Op 5 maart 2016 is er ook een bijeenkomst van de organisatie G1000 in de Jan Massinkhal om samen te praten over de toekomst van Nijmegen. De naam van de organisatie duidt op de doelstelling om 1.000 deelnemers te trekken.

De G1000 beoogt de verbinding in de stad te versterken. Niet alleen door deze ene dag, maar ook door het faciliteren van de uitvoering van projecten. De organisatie vindt het daarom van groot belang dat alle organisaties en partijen die ‘er toe doen’ in Nijmegen, zich aansluiten. G1000 mikt op burgers (700), politici en ambtenaren (100), werkgevers (100) en kunstenaars en jongeren (100). Er is geen agenda, wel begeleiding. In één dag moeten er uiteindelijk tien concrete projecten bedacht worden, die daarna uitgevoerd gaan worden.

Een groeiend team van vrijwilligers, burgers, ondernemers, bestuurders, kunstenaars en ambtenaren is bezig om dit project met veel energie vorm te geven. Iedereen stopt hier belangeloos tijd in, met maar één doel: van Nijmegen een nog mooiere stad te maken.

Klik hier voor meer informatie of aanmelden voor dit initiatief.