Congres ‘Waardecreatie door innovatie’

Op 14 maart 2013 organiseert de AIMP (Association of Industrial Marketing Professionals) op de High Tech Campus Eindhoven het conges ‘Waardecreatie door innovatie’. Achterliggende vraag: hoe te ontsnappen aan de prijsval?

Hoofdspreker is Paul Matthyssens, hoogleraar strategisch management aan de Universiteit Antwerpen, over de worsteling van industriële bedrijven om te komen tot waarde-innovatie. Daarna volgt in parallelsessies een tiental sprekers.

Onder die sprekers Pamela Pauwels, director Customer Insights and Innovation, Philips Healthcare. Zij zal het belang van inzicht in klantbehoeften belichten. Gewoon doen wat de klant vraagt, leidt vaak niet tot echte vernieuwing en kan een dure strategie zijn. Maar betekent dat dat er niet naar de klant/gebruiker geluisterd moet worden?

Petr Salz, directeur van Strategyn Nederland, zal het hebben over het slim positioneren van innovatieve producten om marktaandeel te winnen.

Waardecreatie door innovatie in digitale business development is tot slot het onderwerp van Freek van Vlerken, director Global Integrated Marketing, NXP Semiconductors. ‘De positie van de chief marketing officer (CMO) staat onder druk. De CEO wil de return-on-investment zien van elke geïnvesteerde marketingeuro. Door globalisering intensiveert de concurrentie. Waar bevinden afnemers zich in een continu veranderend en uitbreidend – interactief en in grote mate digitaal – medialandschap? Er komen zo veel nieuwe technologieën op de CMO af, maar welke zijn succesvol?’

Voor meer informatie en aanmelden zie de website van de AIMP.