Conferentie over maatschappelijk verantwoord ondernemen en de bio-based economy

Op vrijdag 26 september vindt de vierde editie plaats van InnoTeP (Innovatie in Theorie en Praktijk), dit keer met als onderwerp ‘Maatschappelijk verantwoord ondernemen en de bio-based economy’. InnoTep hoopt daarmee ook dit jaar weer een concrete bijdrage te leveren aan de kruisbestuiving tussen bedrijfsleven, wetenschap en overheid.

Ton Runneboom opent de conferentie. Hij is voorzitter van het Biorenewables Business Platform en zal ons informeren over zijn ervaringen met de biobased economy.
Na hem spreekt Alain Cracau, hoofd business development duurzaamheid van de Rabobank over de kansen die de biobased economy biedt en de rol die banken daarbij kunnen spelen.
Mark Geerts vertelt daarna over zijn bedrijf Paperfoam dat composteerbaar verpakkingsmateriaal maakt.
Voormalig milieuminister Jacqueline Cramer, nu directeur van het Utrecht Sustainability Center, zal spreken over duurzaam innoveren in de stedelijke economie.
Hilke Bos (WUR) kijkt terug op haar promotie-onderzoek over maatschappelijk verantwoord ondernemen in het Midden- en Kleinbedrijf.
Cees de Haan, directeur van Agrozone, zal ons vertellen over zijn bedrijf dat ozon-technologie inzet om het gebruik van chemicaliƫn te reduceren.
Hans Langeveld en Foluke Quist (Biomass Research BV) zullen ons meenemen in de discussie over het gebruik van biomassa als grondstof en energiebron (de ‘food vs. fuel’ discussie).
Prof.dr. Ben Dankbaar zal de conferentie afsluiten met een overzicht van recente discussies over duurzaamheid en innovatie in het industriebeleid.

Op grond van suggesties van de bezoekers van vorige jaren ziet de opbouw van het programma er iets anders uit. Er zijn nog steeds acht sprekers, maar er wordt eerder begonnen, iets eerder geƫindigd en er is meer tijd voor netwerken.

Aan deelname (incl. eenvoudige lunch) zijn nog steeds geen kosten verbonden dankzij de sponsors: de Rabobank Rijk van Nijmegen, het Regionaal Nijmeegs Centrum voor Technologie, de Faculteit Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit en Leap – The Innovation Agency.

Plaats: De Lindenberg in Nijmegen.

Het programma start om 11:30 uur en om 17:00 uur wordt afgesloten met een borrel.

Aanmelden is dringend gewenst in verband met de catering en de naamkaartjes. Dat kan via http://www.innotep.eu/events/innotep2014. Daar vindt u ook het volledige programma.