Bijeenkomst over toekomst Druten en Wijchen

Namens het college nodigt burgemeester Marijke van Beek ondernemers uit Druten en Wijchen uit voor een bijeenkomst waarin de mogelijke samenvoeging van de gemeenten Druten en Wijchen besproken zal worden. De bijeenkomst zal plaatsvinden op donderdag 22 oktober 2020 in Zaal Sterrenbosch, Kasteellaan 6 te Wijchen.

logo-bestuurlijke-toekomst-d-w@4x-100

De gemeentebesturen willen dat u ook in de toekomst prettig kunt wonen, werken en leven in onze gemeente. Het wordt alleen steeds lastiger om dit goed voor u te regelen als kleine gemeente. De wereld om ons heen verandert snel. De gemeenten krijgen er steeds meer taken en grote opgaven bij die vragen om een regionale aanpak. Denk aan woningbouw, bereikbaarheid en duurzaamheid. Daarom willen Wijchen en Druten één mooie, landelijke gemeente vormen met 60.000 inwoners en 12 kernen. Om samen sterker te staan.

De gemeenten vinden de visie van de ondernemers op de bestuurlijke toekomst belangrijk. Daarom vragen ze uw mening. Mede op basis hiervan wordt besloten of de bestuurlijke samenvoeging van gemeenten Druten en Wijchen wenselijk is.

Voorbeelden van vragen, die aan de orde zullen komen zijn:

Over Wijchen: Wat is typisch Wijchen? Hoe kijkt u naar Wijchen in vergelijking met andere gemeenten in de regio?

Over Druten & Wijchen: Hoe kijkt u naar de mogelijke samenvoeging van Druten en Wijchen? Hoe zouden beide gemeenten elkaar kunnen versterken? Welke uitdagingen ziet u?

Klik hier om u aan te melden. Dit kan tot en met 21 oktober.