Bedrijfsbezoek aan LumiGuide en inspirerend verhaal over werving bij Honk1

Op donderdag 16 februari hebben we een bezoek gebracht aan LumiGuide, een innovatief Nijmeegs bedrijf dat zich bezighoudt met parkeersystemen voor fietsen en auto’s. Het bedrijf is gevestigd in de oude Splendorfabriek van Philips. Het gebouw is omgetoverd tot een inspirerende omgeving voor bedrijven met behoud van het monumentale karakter en aanzicht. Na de rondleiding kregen we een inspirerend verhaal te horen over een nieuwe manier van werven bij Honk1.

LumiGuide

Monique Harmsen gaf een korte introductie over LumiGuide en het innovatieve parkeersysteem dat het bedrijf ontwikkelt. De systemen worden in bestaande of nieuwe fietsenstallingen/parkeergarages geïnstalleerd. Met camerasensoren en een slim AI algoritme ziet het systeem hoeveel en welke parkeerplekken er nog beschikbaar zijn. Digitale borden of mobiele apps tonen deze informatie vervolgens aan gebruikers, die zo niet meer hoeven te zoeken naar een parkeerplek. Ze ontwikkelen, assembleren en testen alle producten zelf. We brachten ook een kort bezoek aan de werkplaats waar de medewerkers een toelichting gaven over de getoonde producten.

Honk1

Na het bedrijfsbezoek bij LumiGuide kregen we een inspirerend verhaal te horen van Michelle Smit van Honk1. Honk1 is een organisatie die mensen met een uitkering, carrière-switchers, statushouders en vluchtelingen helpt bij het vinden van werk. Michelle vertelde ons over de manier waarop ze de bezoekers van Honk1 scouten op vaardigheden, capaciteiten en persoonlijke eigenschappen om zo een goede match te krijgen met een bedrijf dat op zoek is naar personeel. De bezoekers worden niet gestuurd door een instantie maar komen zelf op bezoek bij Honk1. Een vernieuwende manier om mensen aan het werk te helpen.

Het bedrijfsbezoek aan LumiGuide en het verhaal van Honk1 werden afgesloten met een drankje en hapje. Het was een geslaagde middag waarin we veel hebben geleerd over innovatieve parkeersystemen en een vernieuwende manier van werven bij Honk1. Meer informatie over LumiGuide is te vinden op www.lumiguide.nl en over Honk1 op www.honk1.nl. De adressen van de twee organisaties zijn respectievelijk St. Annastraat 198E en Marikenstraat 61, beide gevestigd in Nijmegen.