Gelmo Hekwerk B.V.

Gelmo duikt in een niche & blijft traditioneel hekwerk trouw
In iedere straat zie je hekken en poorten van Gelmo terug, maar je komt hun producten ongemerkt veel vaker tegen in de vorm van vlaggemasthouders, rijwielstallingen, putdeksels en busbaanpaaltjes. Jeroen Bekkers is ruim een kwart eeuw directeur van Gelmo, dat al meer dan honderd jaar bestaat. Ze laten de crisis achter zich en gaan nu een periode van groei tegemoet, Jeroen vertelt ons hoe: “Het Gelmo van begin vorige eeuw produceerde gaas en draad onder de naam Gelderlandsche Draadwarenfabriek Mook. Het huidige Gelmo heeft zijn focus op design maar blijft tegelijkertijd trouw aan de corebusiness; traditioneel hekwerk.”

Investeren in innovatie
Met een klein groepje medewerkers zorgt Bekkers voor verrijking van de buitenomgeving. Hij heeft de regie over het totaaltraject; engineering, assemblage en montage. Gelmo zet design-hek neer, maar maakt bijvoorbeeld ook bloembakken en roeptoeters. “Als je iets aparts wil, moet je doorzettingsvermogen tonen. Wij kijken naar de behoefte in de markt, investeren in research en development en zijn in staat om custom made te werken. Hiermee zitten we in een niche.”

Designhek
“Als stedenbouwkundigen of architecten iets bijzonders willen, moeten ze meteen denken aan ‘die club uit Mook’. Wij benaderen dan een geschikte ontwerper voor de klus. Zo is bijvoorbeeld het ontmoetingshek ontstaan – te zien in Dordrecht, Utrecht en het buitenland. Op de campus van de Radbouduniversiteit vind je het zithek, ofwel een social fence. Een plek om elkaar te ontmoeten. ”

Aandacht
Gelmo brengt zijn producten onder de aandacht via internet op Twitter en Facebook. Je komt het hekwerk ook tegen in vooraanstaande magazines. Klik maar eens op www.gelmohekwerk.nl.

Adresgegevens

Gelmo Hekwerk B.V. Rijksweg14 6584 AB, Mook 024-3580777 info@gelmo.nl www.gelmo.nl