EN motoren nijmegen B.V.

De economie draait op de elektromotoren van EN
Wie Nijmegen binnenkomt via de Wijchenseweg ziet rechts de fabriek van EN Motoren. Hier werken mensen al bijna een kleine eeuw aan het hart van veel machines. Robert Berger, alweer de derde generatie, leidt het bedrijf met 35 man personeel: “Wij gaan verder waar onze concurrentie stopt. Reparatie doen we zelden meer, we leveren nu echt maatwerk. We halen onze elektromotoren bij een uitstekende leverancier uit Brazilië, dit is prijstechnisch voordelig voor de klant. Vervolgens bouwen we ze om tot dé motor die het beste past.”

Elektromotoren hebben een hoog rendement
Deze motoren zijn energievriendelijk en hebben qua milieu de wind al mee. Robert legt uit dat rendement heel belangrijk is: “We produceren elektromotoren met een zo hoog mogelijk rendement, tot wel 97 procent. De kwaliteitseisen waaraan we moeten voldoen, liggen behoorlijk hoog. Met onze kennis en ervaring lukt het ons elke keer weer om een pasklare oplossing te vinden.” EN Motoren denkt mee, past aan en levert snel specialistische en moderne aandrijving met daarbij een ouderwetse service.

De slagbomen gaan op tijd weer open
De ligging van EN Motoren is vlak langs de rails, misschien daarom dat de spoorslagboom een centrale rol speelt. In de werkplaats worden de elektromotoren geproduceerd. Af en toe komen ze terug voor revisie en krijgen dan een speciale behandeling. Ze worden ontmanteld, nagekeken, en gepoetst tot ze glimmen. Nu kunnen ze weer een groot aantal jaar mee, de NS zal blij zijn.

Adresgegevens

EN motoren nijmegen B.V.9545 Roggeweg12 6534 AJ, Nijmegen 024-3502424 info@en-motors.com www.en-motors.com