Kijk in de keuken bij Van Steen op 21-03-2017

We gaan alweer het derde jaar in met onze korte bedrijfsbezoeken onder de noemer Kijk in de keuken bij… Bij deze bezoeken is er geen externe spreker en geen ledenvergadering, maar gewoon een korte presentatie over het bedrijf, een rondleiding en een biertje. De volgende Kijk in de keuken bij… zal plaatsvinden op dinsdag 21 maart a.s. bij

Van Steen BV

Van Steen BV is gespecialiseerd in elektromechanisch onderhoud, aandrijvingen en servomotoren. Een familiebedrijf met drie broers en circa dertig werknemers in de regio Nijmegen en ver daarbuiten.

Van Steen 1

Van Steen BV is onderverdeeld in drie segmenten:

Elektromechanisch Onderhoud
Reparatie van elektromotoren, tandwielkasten en pompen. Service op locatie: uitvoeren van preventief en predictief onderhoud aan alle soorten aandrijvingen en frequentieregelaars. Dit omvat onder andere reparaties en revisies ter plaatse, trillingsanalyses, balanceerwerk en rendementsmetingen.

Reparatie van Servomotoren
Van Steen BV is marktleider in de Benelux voor reparatie van servomotoren en spindelmotoren. Deze motoren worden toegepast op plaatsen waar een nauwkeurigere besturing is gewenst dan haalbaar met standaard elektromotoren. Een aansprekend voorbeeld zijn de motoren in de lasrobots van autofabrikanten maar ook voor veel eenvoudigere toepassingen worden deze motoren in allerlei fabrieken / processen toegepast.

Verkoop van Aandrijvingen
De verkoop van aandrijvingen is veel meer dan het maken van een prijs. Van Steen gebruikt zijn expertise om ervoor te zorgen dat hun oplossingen bijdragen aan energie- en kostenbesparing, duurzaamheid en meer rendement.
Om ook in spoedgevallen snel te kunnen leveren heeft Van Steen een groot assortiment aan elektromotoren en tandwielkasten op voorraad.

Het reparatieproces in de Servomotorafdeling is in 2016 omgebouwd van een ‘standaard werkplaats’ met vaste werkplekken naar een Lean one piece flow systeem met diverse werkstations. Het succes hiervan wordt nu doorgezet in de werkplaats Elektromechanisch onderhoud.

IKN-lid Van Steen B.V. is gevestigd aan Bijsterhuizen-N 2004 te Wijchen.

Inloop op 21 maart vanaf 15.45 uur, aanvang 16.00 uur, waarbij we gastvrij ontvangen worden door directeur Arjan van Steen. Einde om 18.30 uur.

Wilt u zich uiterlijk op 14 maart aanmelden voor deze bijeenkomst via onderstaand formulier? Afmelden kunt u zich per mail.

De bijeenkomsten van de IKN zijn alleen bedoeld voor leden en andere genodigden. Valt u onder de doelgroep (zie onder ‘profiel’) en wilt u een keer een bijeenkomst bijwonen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.