Bijeenkomst op 19-09-2018 bij Modderkolk te Wijchen

De volgende bijeenkomst van de Industriële Kring voor Nijmegen e.o. zal plaatsvinden op woensdag 19 september a.s. om 15.00 uur bij

Modderkolk Projects & Maintenance B.V.

Het thema van deze bijeenkomst is: ‘Subsidiemogelijkheden voor maakbedrijven’.

modderkolk wijchen foto 2

In 1921 vestigt Jacob Modderkolk, de grootvader van Simon de Luij zich in Wijchen als installateur. Bijna 100 jaar later is Modderkolk een toonaangevend bedrijf in industriële elektrotechniek, met meer dan 150 medewerkers.

Modderkolk ontwerpt, maakt en installeert industriële installaties. Daarbij stelt Modderkolk altijd de klant ‘radicaal centraal’, onder meer door te werken met marktgerichte units, die bestaan uit specialisten uit verschillende disciplines. Hierdoor heeft de klant altijd te maken met vertrouwde gezichten en met mensen die de taal van de klant spreken, weten waar ze moeten zijn en de bedrijfsprocessen en de regelgeving in de betreffende branche kennen.

De aanleg en renovatie van elektrotechnische installaties doet Modderkolk door het hele land. Met de onderhoudsdiensten concentreert Modderkolk zich op Midden- en Zuidoost-Nederland.

We starten de bijeenkomst met een korte bedrijfspresentatie van Simon de Luij, DGA van Modderkolk en voorzitter van de IKN. Daarna is er een rondleiding door het bedrijf.

Vervolgens zal Sjoerd Bongers, consultant van Hezelburcht, een presentatie houden over subsidiemogelijkheden en overheidskredieten. Hij zal starten met een korte introductie over de mogelijkheden en doelstellingen van subsidies en overheidskredieten voor maakbedrijven. Vervolgens zal hij de belangrijkste subsidies en kredietregelingen kort aanstippen. Ten slotte zal hij aandacht besteden aan de ‘Innovatiebox’.

Daarna zal Simon de Luij een aantal voorbeelden van projecten noemen waarbij zijn bedrijf gebruik heeft gemaakt van subsidiemogelijkheden.

De volgende spreker is Mark Guelen, DGA van Hezelburcht, die aandacht zal geven aan het thema ‘Totaalfinanciering’.

Rond 17.30 uur is er een korte ledenvergadering. De stukken hiervoor zullen uiterlijk een week van tevoren op de website (intranet) staan.

Als laatste inhoudelijk deel is er een discussie over het beleid van de diverse overheden om de (technische) bedrijvigheid te stimuleren, hoe dat in onze regio uitpakt en hoe we nog verder kunnen komen door de samenwerking te zoeken.

Vanaf 18.30 uur is er natuurlijk weer het traditionele netwerkgedeelte met een drankje en een buffet.

Alle programmaonderdelen zijn nog onder voorbehoud.

Het volledige programma:
. 14.45 – 15.00 uur: inloop bij Modderkolk
. 15.00 – 15.15 uur: welkom door de voorzitter en korte presentatie van het bedrijf
. 15.15 – 16.00 uur: rondleiding door het bedrijf
. 16.00 – 17.00 uur: presentatie Sjoerd Bongers over subsidiemogelijkheden en overheidskredieten
. 17.00 – 17.15 uur: korte presentatie Simon de Luij over gesubsidieerde projecten
. 17.15 – 17.30 uur: korte presentatie Marc Guelen over totaalfinanciering
. 17.30 – 18.00 uur: korte ledenvergadering
. 18.00 – 18.30 uur: discussie over subsidiebeleid en regionale samenwerking
. 18.30 – 20.00 uur: borrel en buffet.

Modderkolk is gevestigd aan de Nieuweweg 131 te Wijchen (024-6486400). Parkeren op of rond het terrein.

Het bestuur hoopt u te ontmoeten op deze boeiende en veelzijdige bijeenkomst!

De bijeenkomsten van de IKN zijn alleen bedoeld voor leden en anderen die persoonlijk uitgenodigd worden. U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Bent u geen lid maar valt u wel onder de doelgroep (zie onder profiel) en wilt u een keer een bijeenkomst bijwonen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.