Algemene bijeenkomst op 18-09-2014 bij Nacco

 

De volgende algemene bijeenkomst van de Industriële Kring voor Nijmegen en omgeving zal plaatsvinden op donderdag 18 september a.s. om 15.30 uur. Dit keer zijn we op bezoek bij NACCO Materials Handling B.V. te Nijmegen.

Nacco Materials Handling Group is een bedrijf met productielocaties in tien landen, met meer dan 5.600 medewerkers en met het hoofdkantoor in Cleveland, Ohio (VS).
Binnen de groep is de vestiging Nijmegen verantwoordelijk voor de assemblage van de ‘Big Trucks’, de heftrucks van 6 tot 52 ton.

Door een slimme reorganisatie en de uitbesteding van werkzaamheden aan toeleveranciers en de focus op ontwikkeling en assemblage, heeft NACCO Materials Handling B.V. de afgelopen jaren ruimte gecreëerd voor een sterke stijging van de productie tot circa 2.000 grote heftrucks per jaar, tegen sterk verminderde kosten.

Deze omslag gaat natuurlijk niet vanzelf en vereist veel aandacht voor bijvoorbeeld team building, kwaliteit op de werkvloer en processtabiliteit. Tijdens deze bijeenkomst zal dan ook ruim aandacht worden besteed aan deze onderwerpen.

Het programma voor de bijeenkomst luidt als volgt:

Vanaf 15.30 uur: ontvangst met koffie en thee in het Manufacturing gebouw van NACCO Materials Handling B.V.

Om 16.00 uur: welkom door gastheer en plant manager Wim van Dam, gevolgd door een algemene presentatie van het bedrijf, met aandacht voor ‘kwaliteit op de werkvloer’

Om 16.15 uur: rondleiding door het bedrijf, waarbij de deelnemers verdeeld worden in zes groepen, die op zes verschillende, cruciale punten in het bedrijf starten

Om 17.15 uur: inleiding door Judith Caanen van het bedrijf Development Room met als titel ‘ROI op investeren in samenwerking binnen teams’

Om 17.45 uur: korte ledenvergadering

Om 18.15 uur: five-minute-pitch van IKN-lid Sten Knuiman (Promec te Wijchen)

Om 18.20 uur: korte presentatie van prof. dr. Dolly Verhoeven over het project ‘Gemaakt in Gelderland’

Van 18.30 tot 20.00 uur: dinerbuffet met gelegenheid tot napraten en netwerken

Om 20.00 uur: afsluiting.

De bijeenkomsten van de IKN zijn alleen bedoeld voor leden en genodigden.
Valt u onder de doelgroep (zie onder ‘profiel’) en wilt u een keer een bijeenkomst bijwonen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.