Algemene bijeenkomst op 09-02-2017 bij het Werkbedrijf en BlueView

De volgende bijeenkomst van de Industriële Kring voor Nijmegen e.o. zal plaatsvinden op donderdag 9 februari om 15.30 uur bij

BlueView en het Werkbedrijf Rijk van Nijmegen.

Het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen is een samenwerking tussen de gemeenten in de regio, UWV en Breed. Het WerkBedrijf biedt werkgevers in de regio gezamenlijk één pakket aan dienstverlening. Zij kunnen voortaan op één plek terecht met hun vraag naar arbeidskrachten en deskundig advies over personeelsvraagstukken.

blueview

 

BlueView is in oktober 2012 in Nijmegen van start gegaan, in nauwe samenwerking met Breed. Ruim drie jaar verder staat er een gezond bedrijf, dat werkt voor bedrijven als Royal Smit Transformers uit Nijmegen en ABB uit Ede. BlueView speelt met zijn werkwijze optimaal in op de Participatiewet die per 1 januari 2015 in werking is getreden.

Op 9 februari dag worden wij om 15.30 uur bij BlueView ontvangen door Camiel Hunink, waarna we om 15.45 starten met een rondleiding.

Om 16.30 maken we de overstap naar de locatie WerkBedrijf Rijk van Nijmegen aan de Nieuwe Dukenburgseweg 21A, waar we worden ontvangen door de directie met koffie en thee.

Om circa 17.00 uur is er een inleiding van Thomas Luiten over reshoring. Het terughalen van de productie is in de VS al langer een trend. Maar ook in West-Europa halen steeds meer bedrijven hun productie terug. Reshoring is een nieuwe ‘trend’ naast de al langer bestaande offshoring (het verplaatsen van productie naar lagelonenlanden). In deze inleiding gaat de spreker onder meer in op de vraag hoe reshoring interessant(er) kan worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten in het productieproces.

 

Thomas-Luiten-1

 

Vanaf 18.00 uur is er natuurlijk weer het traditionele netwerkgedeelte.

Meer informatie over de bijeenkomst volgt binnenkort.

Wilt u zich uiterlijk op 2 februari via het webformulier aanmelden? Indien u zich al heeft aan- of afgemeld, dan hoeft u dat niet nogmaals te doen.
In geval van verhindering kunt u dat per e-mail melden. U krijgt dan geen herinnering.

Op 9 februari kunt u zich melden bij de receptie van Blueview, Hulzenseweg 8 te Nijmegen. Parkeren kan op het terrein.

Het bestuur hoopt u te ontmoeten op deze eerste bijeenkomst van 2017!

De bijeenkomsten van de IKN zijn alleen bedoeld voor leden en anderen die persoonlijk uitgenodigd worden. U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen.
Bent u geen lid maar valt u wel onder de doelgroep (zie onder ‘profiel’) en wilt u een keer een bijeenkomst bijwonen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.