Algemene bijeenkomst op 26-02-2015 bij NXP

De volgende algemene bijeenkomst van de Industriële Kring voor Nijmegen en omgeving zal plaatsvinden op donderdag 26 februari a.s. om 15.30 uur (inloop vanaf 15.00 uur). Dit keer zijn we op bezoek bij NXP Semiconductors te Nijmegen.

Het gaat goed met NXP Semiconductors. Sinds het bedrijf een aantal fabrieken heeft gesloten en voor een aantal sterke speerpunten heeft gekozen, zit het weer in de lift, moet er weer nieuw personeel geworven worden en wordt er weer geïnvesteerd in uitbreiding van de capaciteit.
Hoogwaardige, complexe chips, voor onder meer zendmasten en mobiele telefoons, toegangssystemen en automotive hebben NXP weer tot een groeiende en bloeiende speler op halfgeleidergebied gemaakt.
Door de eerdere sluiting van een aantal fabrieken is er letterlijk ruimte ontstaan op het immense terrein van NXP. Zo heeft ‘Gebouw M’ al een geheel nieuwe bestemming gekregen als de (eerste aanzet tot de) ‘Novio Tech Campus’. Gebouw M is helemaal opgeknapt en geschikt gemaakt voor gebruik door innovatieve bedrijven, die behoefte hebben aan bijvoorbeeld labruimte, clean rooms en andere high tech facilities.
Omdat de NTC een succes is, volgt op korte termijn al uitbreiding met het naastgelegen ‘Gebouw A’, waar onder meer IKN-lid Sencio zich gaat vestigen.

Op 26 februari starten we met een presentatie over NXP, die verzorgd wordt door Johan Kluitmans, Senior Director Business Development Site Nijmegen en bestuurslid van de IKN. Na de presentatie is er ruimte voor vragen en discussie.
Daarna geeft Rikus Wolbers, directeur van de NTC een presentatie over zijn campus. In tegenstelling tot een eerder bericht zullen we niet bij de NTC op bezoek gaan, want daarvoor ontbreekt de tijd.
Na de presentatie van Rikus zijn er vier rondleidingen bij NXP, waarvan iedereen er twee kan kiezen. Het gaat om het RQC (kwaliteitsafdeling), het testcentrum, de ITEC (assemblage van apparatuur voor de productie van semiconductors e.d.) en de catacomben van ICN8 met alle apparatuur voor luchtbehandeling e.d.)

Daarna staan er een korte ledenvergadering en zeker één five-minute presentation van een van onze leden op het programma.

Tenslotte kunnen we napraten tijdens het diner dat ons door NXP wordt aangeboden.

Het volledige programma:
. 15.00 – 15.30 uur: inloop (Atrium, gebouw FD)
. 15.30 – 16.25 uur: presentatie NXP + discussie (Johan Kluitmans)
. 16.25 – 16.45 uur: presentatie NTC (Rikus Wolbers)
. 16.45 – 17.45 uur: rondleidingen
. 17.45 – 18.15 uur: ledenvergadering
. 18.15 – 18.30 uur: ledenpitches (o.a. Ronnie Reijnen)
. 18.30 – 20.00 uur: buffet (Atrium).

Let op! Vanwege de beveiliging bij NXP is deelname zonder aanmelding vooraf niet mogelijk. De portier zal aan de hand van uw legitimatiebewijs controleren of u wordt verwacht (lees: of u bent aangemeld).

De bijeenkomsten van de IKN zijn alleen bedoeld voor leden en andere genodigden. U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen.

Valt u onder de doelgroep (zie onder ‘profiel’) en wilt u een keer een bijeenkomst bijwonen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.