Technisch bedrijf Inexeon wint MVO Award

Het Wijchense bedrijf Inexeon is de winnaar van de MVO Award 2018 van geworden. De prijs werd maandagavond uitgereikt tijdens een feestavond in NSG Groenewoud in Nijmegen. De jury prees Inexeon voor de manier waarop het familiebedrijf mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen biedt met een opleiding en ‘normale’ arbeidsvoorwaarden, zonder aan productiviteit en winstgevendheid in te boeten.

MVO 2018

Ook op het gebied van duurzaamheid presteert Inexeon goed. Het reviseert als enige bedrijf in Nederland printplaten van haperende cv-ketels, die daardoor opnieuw kunnen worden gebruikt. De onderneming heeft dertig werknemers en is gevestigd op het Wijchens-Nijmeegse bedrijventerrein Bijsterhuizen.

De MVO Award is een initiatief van de Rabobank en de Rijk van Nijmegen Uitdaging, een groep bedrijven en instellingen die maatschappelijk ondernemen bevordert. Inexeon was één van de drie finalisten van dit jaar. De andere waren het Mookse Geba en het MuZIEum in Nijmegen.

De MVO Award is nu vijf keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren Modderkolk, Banken Champignons, Scholten Awater en het Radboudumc.

Klik hier voor een video-impressie van de uitreiking.

Bronnen: De Gelderlander en RvN Uitdaging
Foto: Ger Loeffen