Symposium duurzaam innoveren in de bouw

Op vrijdag 25 september organiseert InnoTeP in De Lindenberg in Nijmegen een symposium met als titel ‘Duurzaam innoveren in de bouw’, waarbij net als in eerdere edities sprekers uit het bedrijfsleven, de bestuurlijke wereld en de wetenschap aan het woord komen. Het programma duurt van 12.00 tot rond 17.30 uur, met aansluitend de mogelijkheid om na te praten met bezoekers en sprekers.

Nooit echt nagedacht over innovatie in de bouw? Dan kan die misser binnenkort in één keer goedgemaakt worden. InnoTeP (Innovatie in Theorie en Praktijk) is in 2015 gewijd aan ‘Duurzaam innoveren in de bouw’. De bouw staat niet algemeen bekend als een innovatieve bedrijfstak, maar dat is zeer ten onrechte. Onder invloed van het klimaatvraagstuk is er juist in de bouw van alles in beweging. InnoTeP heeft weer een compact programma met acht sprekers, die in één middag laten zien wat er allemaal gebeurt op het gebied van verduurzaming in de bouw.

Sprekers zijn dit jaar Jan Willem van de Groep, bedenker van ‘de Stroomversnelling’ en programmaregisseur ‘EnergieSprong’, Onno Dwars, hoofd acquisitie & innovatie bij VolkerWessels Vastgoed, Bram Adema, algemeen directeur van Corporate Facility Partners,  Hans Olthaar, architectonisch ontwerper bij ‘Green Buildings For All’, Antony Marcelis, landschapsarchitect en duurzaamheidsadviseur bij Renium Adviseurs, Masi Mohammadi, lector ‘Architecture in Health’ aan de HAN en universitair docent aan de Faculteit Bouwkunde, TU Eindhoven en Mantijn van Leeuwen, Director Sustainable Concrete Centre van CRH.
Ben Dankbaar houdt afsluitend een pleidooi voor de bouw als topsector.

Aan deelname (incl. eenvoudige lunch) zijn geen kosten verbonden dankzij de sponsors, het Regionaal Nijmeegs Centrum voor Technologie, de Faculteit Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit en Leap–The Innovation Agency. Het programma start om 12:00 uur met een lunch en eindigt met een borrel rond 17:35 uur. Plaats: De Lindenberg in Nijmegen.

InnoTeP heeft als doel de kruisbestuiving tussen bedrijfsleven, wetenschap en overheid te bevorderen. InnoTeP hoopt dat de pauzes weer gevuld worden met goede gesprekken. Onderzocht wordt nog hoe de onderlinge kennismaking nog beter gefaciliteerd kan worden.

Aanmelden is dringend gewenst in verband met de catering en de naamkaartjes. Dat kan via http://www.innotep.eu/events/innotep2015. Daar staan ook het volledige programma en een korte beschrijving van de presentaties.