Stichting Present helpt mensen in problemen

Soms groeien de problemen mensen boven het hoofd. Voor veel mensen met psychische, sociale, financiële of gezondheidsproblemen is hulp, hoe klein ook, erg welkom. En als een groep gemotiveerde vrijwilligers je dan een dagdeel helpt om bijvoorbeeld de tuin te snoeien, de keuken te witten of gewoon een middag samen spelletjes te spelen, kan dat van grote betekenis zijn.

present en nxp foto

De Stichting Present brengt Nijmegenaren die aandacht of hulp kunnen gebruiken aan de ene kant en betrokken bedrijven en medeburgers aan de andere kant met elkaar in contact. IKN-lid NXP wil zijn medewerkers betrekken bij maatschappelijke projecten en is een samenwerking met Present Nijmegen aangegaan op het gebied van vrijwilligersprojecten.

In de afgelopen tijd zijn diverse teams van NXP al betrokken geweest bij door Present gecoördineerde projecten. Zo heeft een team geholpen om bij een man die ernstig ziek is, thuis de vloer en trap te bekleden zodat hij na zijn ziekenhuisopname in zijn eigen huis kon verblijven. Drie andere teams hebben zich beschikbaar gesteld: twee om een jonge moeder te helpen met het kindvriendelijk maken van haar tuin en het opknappen van de kinderkamers en een ander team heeft jonge mensen met autisme geholpen met klussen in hun nieuwe woning.

“Een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Dat is de missie van Present!” aldus Door Hooijer, algemeen coördinator van Stichting Present Nijmegen. “Als ‘makelaar in vrijwilligerswerk’ bieden wij aan groepen de mogelijkheid om zich in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. We vinden het fantastisch dat NXP deze visie omarmt en met ons een partnerschap is aangegaan.”

John van Raaij, sitemanager NXP Nijmegen: “Het is belangrijk om als bedrijf en werkgever oog te hebben voor bredere maatschappelijke behoeften, en niet alleen het businessbelang voorop te stellen. De menselijke nood is vaak voor iedereen herkenbaar, en het is goed om meer verbinding in de maatschappij te bewerkstelligen.”

Present is een landelijke organisatie met meer dan 80 lokale stichtingen, bestaande uit een lokaal bestuur, een (professioneel) operationeel team en een pool van (vrijwillige) projectbegeleiders. De missie van Present is om een brug te slaan tussen mensen die bereid zijn om zich in te zetten voor een ander en de samenleving, maar niet weten hoe ze daar handen en voeten aan kunnen geven. Present biedt de schakel tussen die bereidheid en het daadwerkelijk in actie komen, ook in Nijmegen.

Klik hier voor meer informatie over en contact met Present Nijmegen.