Oprichting Nationaal Economisch Forum (NEF)

De Stichting voor Industriebeleid en Communicatie (SIC) heeft het initiatief genomen tot de oprichting van het Nationaal Economisch Forum. Naar het voorbeeld van het Wirtschaftsforum in Duitsland is het de ambitie van SIC om het Nationaal Economisch Forum (NEF) de komende jaren te ontwikkelen tot dé jaarlijkse bijeenkomst voor industrie, wetenschap, politiek en sociale partners. De doelstelling van het Nationaal Economisch Forum is het versterken van het maatschappelijk aanzien en de status van de Nederlandse industrie.

NEF logo

Op 7 oktober heeft de eerste bijeenkomst van het NEF plaatsgevonden. Centraal stond de vraag: Wat is de bijdrage van de Nederlandse industrie aan een gezonder leven? Onder leiding van Paul Schabel en Hans Schenk werd er gediscussieerd over medische technologieën, water en voeding. Verslag en beeldimpressie van dit forum treft u aan op de website van het NEF.

Ondertussen zijn de voorbereidingen gestart voor het NEF van 12 oktober 2016 in Emmen, met als hoofdthema ‘Het industriële MKB in Nederland en Duitsland’ en het NEF van 15 maart 2017 in Amsterdam met als hoofdthema ‘Doorbraakinnovaties versus arbeidsmarkt / werkgelegenheid’. Meer nieuws hierover volgt t.z.t.