NextOEM voor ondernemers die de volgende stap willen zetten

U heeft een goed idee dat u inmiddels samen met uw team heeft omgezet naar een product waarmee u omzet maakt, maar hoe brengt u vervolgens uw bedrijf naar een volgende stap? In deze kritieke overgangsfase, van startup naar scale-up, is leiderschap nodig. Dat vraagt om andere vaardigheden van de ondernemer. Herkenbaar?

NextOEM foto

NextOEM ondersteunt in deze doorgroeifase, om de kans op succes zo groot mogelijk te maken. De coöperatie NextOEM heeft met Brainport Development een programma ontwikkeld waarin deelnemende ondernemers met elkaar én met behulp van elkaar een ontwikkel- en groeitraject in gaan. In samenwerking met Briskr, RCT Gelderland, IKN en anderen wordt het nu in Nijmegen en omstreken uitgerold.

Next OEM business growth circles is een programma van een jaar, waarin onderwerpen als strategie, organisatieontwikkeling & leiderschap, financiën, marketing en verkoop worden behandeld voor uw specifieke bedrijf waarbij u niet enkel van de deskundigen leert maar ook van uw collega ondernemers. De deelnemers, zes tot maximaal tien per groep, komen bij elkaar op zes contactdagen; een introductiedag en vijf bijeenkomsten van 14.00 tot ongeveer 21.00 uur. Tussentijds gaan zij zelf intensief aan de slag met de aangereikte materie. Ze worden begeleid door professionele programmaleiders en krijgen coaching waarbij gebruik wordt gemaakt van online tools.

Van de deelnemers wordt verwacht dat zij in de doorgroeifase zitten van startup naar scale-up: zij hebben één of meerdere producten beschikbaar en zijn gestart met de commercialisatie hiervan. Ook hebben ze vaak al een eerste investeringsronde achter de rug. Voordat de deelnemer begint aan het programma wordt een scan gemaakt van zijn / haar ondernemersvaardigheden en van het bedrijf. Op basis hiervan worden de doelstellingen voor het programma samen met de ondernemer bepaald.

Na het jaar worden de deelnemers niet aan hun lot over gelaten. Zij kunnen onderdeel van de NextOEM community blijven. Hierdoor blijven zij profiteren van elkaars kennis en expertise d.m.v. cirkel bijeenkomsten en netwerk bijeenkomsten met andere deelnemers, topic deskundigen en programma partners.

Informatie en Inschrijven kan via: www.nextoem.com.