Inspirerend bezoek aan NTS Optel Nijmegen

Op woensdag 15 maart hadden we een inspirerende middag bij NTS Optel, een innovatief bedrijf in Nijmegen dat complexe optische, laser- en opto-mechatronische tooling, systemen en modules ontwikkelt, assembleert en test. Na de rondleiding werden we geïnformeerd over de Regiodeal Arnhem/Nijmegen en het RF Knowledge Lab.

NTS Optel

Leon Hol (NTS Optel) gaf een korte introductie over de NTS-Group en NTS Optel in Nijmegen. Hij gaf een goed overzicht van de complexe high-tech systemen die bij NTS Optel ontwikkeld en gebouwd worden voor grote, high-tech original equipment manufacturers (OEM’s) in de semiconductor-, analytische- en health & industry markten. Vervolgens nam Leon ons in twee groepen mee voor een rondleiding door het prachtige gebouw en bezochten we een aantal labs waar de ontwikkeling van nieuwe systemen start.

Meer informatie: www.nts-group.com

Regiodeal Arnhem/Nijmegen

Arjan Stuij (VNO-NCW) gaf een update over de Regiodeal Arnhem/Nijmegen, waarvoor 15 miljoen euro subsidie is toegekend voor verschillende projecten. Voor IKN (Industrie Kring Nijmegen) is het interessant om te weten dat er onder andere projecten zijn voor toekomstbestendige bedrijventerreinen, circulaire fabrieken, arbeidsmarktprojecten en circulair bouwen via-T. Eind juni weten we welke ingediende projecten doorgaan en zullen we onze leden informeren.

RF Knowledge Lab Noviotech Campus

Victor Haze (High Tech NL) nam ons mee in de plannen voor de oprichting van een RF Knowledge Lab op de Noviotech Campus in Nijmegen. Dit is een samenwerking tussen bedrijven, universiteiten en onderzoek op het gebied van RF-technologie. Het focusgebied zal communicatie, energie, transport/mobiliteit/automotive, voedsel, gezondheid en materialen zijn. Bedrijven die RF-technologie willen inzetten voor duurzame en efficiëntere oplossingen kunnen terecht bij het RF Knowledge Lab voor vragen. Meer informatie is te vinden bij victor.haze@hightechnl.nl of contact@rfkl.nl.

Het bedrijfsbezoek aan NTS Optel werd afgesloten met een drankje en hapje. Het was een geslaagde middag waarin we veel hebben geleerd over de innovatieve producten van NTS Optel en geïnformeerd werden over de mogelijkheden voor bedrijven met betrekking tot de Regiodeal en de oprichting van het RF Knowledge Lab waar bedrijven met allerlei vragen terecht kunnen met betrekking tot RF-technologie.