In memoriam: Jan Mansveld

Op 28 augustus is voormalig directeur van Philips Semiconductors en voormalig bestuurslid van de IKN Jan Mansveld overleden. Jan was al een aantal maanden ernstig ziek. Hij is 72 jaar geworden.

Jan Mansveld is van grote betekenis geweest voor de technische bedrijvigheid en het technisch onderwijs in Nijmegen en omgeving.
Als directeur van Philips heeft hij meerdere malen laten zien dat een bedrijf moeilijke tijden kan overwinnen en onder zijn leiding weer kon floreren.
Ook als bestuurslid van de IKN en als voorzitter van het Kenniscentrum B├Ęta Techniek heeft hij veel moeite gedaan om de positie van het technische bedrijfsleven te versterken.
Zijn grootste verdienste is wellicht het mogelijk maken van de bouw van het Technovium. Zonder zijn visie en doorzettingsvermogen was het gloednieuwe en fraaie pand aan de Heyendaalse weg er waarschijnlijk niet gekomen.
Jan was iemand die zonder eigenbelang de kar kon trekken. Zijn manier van werken daarbij was niet altijd voor iedereen te begrijpen, maar het resultaat mocht er zijn.

Het bestuur van de IKN wenst de familie van Jan veel sterkte in deze moeilijke tijd.