Smit Draad/Draad Nijmegen B.V.

Smit Draad produceert en verkoopt rechthoekig wikkeldraad voor de kapitaalgoederenindustrie.
De belangrijkste productgroep is kabel, onder de naam CTC (Continiously Transposed Conductors). Deze kabel wordt toegepast voor grote transformatoren in elektriciteitsnetwerken.
Lakdraad is als tweede productgroep sterk groeiend en vindt zijn bestemming in generatoren, met name in windmolens, en grote elektromotoren.
De klanten bevinden zich vooral in Europa maar ook op andere continenten.
De geschiedenis van Smit Draad gaat terug naar 1915, toen Willem Benjamin Smit draadproductie startte, om tijdens de Eerste Wereldoorlog het koperen wikkeldraad voor zijn transformatorenfabriek zeker te stellen.
In 1991 werd de fabriek van Smit Draad in de stad van Nijmegen ingeruild voor een nieuw pand op het industrieterrein Westkanaaldijk.
In 1998 werd Smit Draad overgenomen door de Italiaanse IRCE Groep.
De missie van Smit Draad is de continuïteit van het bedrijf zeker te stellen door winstgevend te zijn en gestaag te groeien. Hiertoe wil Smit Draad een lange termijnrelatie opbouwen met een geselecteerde groep klanten. Kwaliteit, logistieke competentie, innovatieve oplossingen en concurrerende prijzen vormen de basis voor deze relatie.
Daarnaast wil Smit Draad een goede werkgever zijn en haar verantwoordelijkheid op milieugebied nemen.
Smit Draad is ISO 9001 gecertificeerd sinds 1988. Smit Draad past verschillende concepten van Lean Manufacturing toe.
Met ca. 120 medewerkers wordt ruim 7.000 ton kabel en draad geproduceerd.

Adresgegevens

Smit Draad/Draad Nijmegen B.V.9598 Lagelandseweg11 6545 CC, Nijmegen 024-3717010 secretariaat@smitdraad.nl www.smitdraad.nl