EKI

Een van Nederlands bekendste industriële complexen ”Papierfabriek Nijmegen”, beter bekend als de ‘Sappi’ fabriek, is van 1956 tot 2015 operationeel geweest. Het pand aan de Ambachtsweg was bij de bouw in 1955 één van de meest innovatieve papierfabrieken van Europa.

De fabriek is direct aan de grootste binnenhaven van Nederland gelegen waar vroeger de papierpulp aan land kwam en in de fabriek verder werd verwerkt tot hoogwaardig houtvrij ‘glossy’ papier, voor bijvoorbeeld automagazines, maar ook tijdschriften als Elle en Vogue.

Na een korte periode van leegstand is er nieuw leven aan het fabrieksterrein van ruim 65.000 m2 gegeven. Het gehele pand is nu eigendom van Bart van der Tol en Chantal Peters.

20.000 m2 van het pand fungeert als productieruimte voor EKI BV voor de productie van industriële rubber- en schuimproducten. EKI verwerkt rubber en schuim tot gewenste vormen voor industrie, bouw en groothandels. Doordat ze 1 van de 5 grootste spelers in Europa zijn vinden de producten de weg door heel Europa.

Daarnaast is 45.000m2 van de unieke hallen en karaktervolle ruimtes beschikbaar gesteld voor creatieve producties voor merken als Sony, Audi, Red Bull en vele bekende A-merken. Ook de nationale drone racers trainen hier regelmatig.

Adresgegevens

EKI B.V. Ambachtsweg2 6541 DB, Nijmegen +31 (0) 243773378 info@eki.nl www.eki.nl Facebook LinkedIn