Een interessante en leuke middag bij EKI & Papierfabriek

Op donderdag 20 april brachten we een bezoek aan EKI & Papierfabriek, het grootste groene bedrijfspand van Nijmegen. EKI produceert industriƫle rubber- en schuimproducten, terwijl de unieke hallen en karaktervolle ruimtes van de Papierfabriek beschikbaar zijn voor creatieve producties voor merken zoals Sony, Audi, Red Bull en vele andere bekende A-merken. Ook nationale drone racers trainen hier regelmatig.

Tijdens het bezoek gaf Chantal Peters een presentatie over het bedrijf, dat zich richt op duurzaamheid en sociale innovatie. Ze toonde ook het kunstwerk van Inge van Leuverink, dat gemaakt was van rubberrestafval. Gastspreekster Marieke Butterhoff gaf een update over het project Smart Energy Hub in TPN-West en nodigde de aanwezige ondernemers uit om ook deel te nemen.

Bart van der Tol leidde ons rond en toonde de verschillende bedrijfsruimtes waar de producten worden gefabriceerd. Na de rondleiding was er tijd om onder het genot van bubbels en hapjes verzorgd door De Honneurs verder te praten.

Ook was er de mogelijkheid om met een drone te vliegen. Patrick Coumans van The Drone Racing Federatie gaf een introductie en instructie voor de liefhebbers. Er werden mooie vluchten uitgevoerd.

Het was een geslaagde middag.

www.eki.nl