Driedaagse cursus circulair ondernemen en circulair design voor Gelderse maakbedrijven

Circulaire economie is een hot thema; een systeem waarin producten langer meegaan, slim worden hergebruikt en gerecycled. Of waar, in plaats van producten, diensten worden aangeboden. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe business modellen.
De Metaalunie en RCT Gelderland bieden een driedaagse cursus aan om u op weg te helpen met circulair ondernemen en circulair design. Na afloop heeft u zowel een lange termijn visie ontwikkeld, als een concreet plan om morgen mee te beginnen.

 

Circo-workshop-21-low-res-credit-Chantal-Bekker

Dag 1: Initiate Workshop, 10 september
Tijdens deze eerste dag duikt u in het gedachtegoed van de circulaire economie. Bedrijven en ontwerpers onderzoeken samen hoe je tot innovatieve businessmodellen en productontwerpen kunt komen door de toepassing van circular design-principes. Zo mogelijk is er ook een rondleiding.

Dag 2: Ideate Workshop, 24 september
In deze sessie gaan de deelnemers gericht aan de slag met de circulaire businessmodellen en design strategieën. De kansen uit de voorgaande workshop worden opgepakt en verder verkend. In een aantal interactieve werkvormen worden alle eerder verzamelde inzichten verwerkt tot potentiële circulaire producten en diensten.

Dag 3: Implement Workshop, 3 oktober
Tijdens de laatste workshop wordt voorbereid om de stap te maken naar de realisatie van waardevolle circulaire producten, diensten en businessmodellen. We kijken daarbij naar technische en commerciële haalbaarheid van het beste concept uit de vorige workshop, de gevolgen hiervan voor bedrijfsvoering en de circulaire impact. Tevens leert u om te gaan met barrières.

Deelname en kosten
Per bedrijf wordt een bijdrage van € 500,- gevraagd. Voor dit bedrag kunnen twee personen drie volledig verzorgde workshopdagen volgen. De werkelijke kosten bedragen € 2.000. Het lage tarief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.
Aantal deelnemers per serie: maximaal tien bedrijven (twee personen per bedrijf).
Klik hier voor meer informatie en aanmelden.