Bert Jeene ambieert geen tweede termijn

Bert Jeene, Nijmeegs wethouder van Financiën, Economie en Toerisme, houdt het na één periode voor gezien. Hij is na de verkiezingen niet meer beschikbaar voor een nieuwe termijn.

Bert Jeene, voormalig voorzitter van de IKN en voormalig eigenaar van Eromes te Wijchen, werd na de vorige gemeenteraadsverkiezingen vrij onverwacht wethouder in Nijmegen. Dit tot tevredenheid van veel ondernemers, die een ‘ondernemend’ geluid in het college misten.
Het was een van de belangrijkste doelen van Bert om Nijmegen van de hatelijke eerste plek van (voor ondernemers) duurste gemeenten van Nederland af te krijgen. Ook verder heeft Bert zich ingespannen om Nijmegen en de regio aantrekkelijker te maken voor bedrijven in het algemeen en de technische bedrijven in het bijzonder.
Vlak na zijn aantreden barstte de crisis in volle hevigheid los. Nijmegen kreeg te maken met grote bezuinigingen, mede doordat de stad schulden had en omvangrijke grondposities had ingenomen en de verkoop van grond stokte.
Bert heeft aangegeven geen nieuwe termijn te ambiëren omdat hij ook nog actief wil zijn als toezichthouder bij bedrijven of publieke instellingen. Na een tweede termijn als wethouder zou hij daarvoor te oud zijn.
Hopelijk zal zijn opvolger het economische tij mee hebben en erin slagen om van Nijmegen een nog ondernemender stad te maken.
Begin 2014 zullen we meer aandacht besteden aan de wethouders in Nijmegen en omgeving en hun verdiensten.